Pappa Svangren

En blogg om mitt liv och allt runtomkring

Vad jag tror jag har

Kategori: Allmänt

ME/CFS - kroniskt trötthetssyndrom

ME/CFS innebär att du är mycket trött eller har en känsla av utmattning som inte går att vila bort. Du kan också känna dig sjuk och ha värk i kroppen. Sjukdomssymtomen går att lindra med olika metoder. Du kan få behandling mot symtom som till exempel sömnstörningar, magbesvär och smärta.

ME står för myalgisk encefalomyelit. Myalgi betyder muskelsmärta och encefalomyelit är en inflammation i hjärna och ryggmärg. CFS står för chronic fatigue syndrome, som betyder kroniskt trötthetssyndrom.

 Alla kan få ME/CFS, både barn och vuxna, men vad som orsakar sjukdomen är oklart. Många som får den har haft en eller flera bakterieinfektioner eller virusinfektioner och efter det aldrig återhämtat sig, även om själva infektionen har läkt ut. Studier har visat att endast var tionde som har ME/CFS tillfrisknar helt, men hos många sker en viss förbättring med tiden.


tjolahopp

Kategori: Allmänt

Haha... Kom inte på någon bättre rubrik.

Sitter just nu på bussen ner till Hallsta. Ska dit och få en rullstol så jag ska orka ta mig längre sträckor. Har liksom lite problem att ta mig längre sträckor. Det kommer att underlätta för hela familjen. Då kommer vi kunna göra mer och komma ut mer. 

Finns säkert en hel del som inte förstår hur dåligt jag egentligen mår. Det syns ju inte så mycket på mig. Men jag mår faktiskt inte bra. Så om någon har problem med det så kan ni ju fråga mig hur jag mår och hur jag känner. För det syns inte så mycket att jag mår dåligt. Okej det syns lite på vikten. Men mer än så är det inte...
Vilket är lite jobbigt men så är det

Ja mot Hallstahammars Vårdcentral. Får hoppas att jag får stolen direkt. Och att jag trivs med den.

Jag mår sämre än det ser ut.